luni, 20 august 2012

Tort cu crema de branza si fructe

 Un tort usor, pufos si extrem de racoritor.


Nota : la torturi folosesc numai zahar pudra ca sa se topeasca mai repede

BLAT :
5 oua
2+2 linguri zahar
5 linguri faina + 1 plic praf copt
2 plicuri zahar vanilat
sare, 
Se bat albusurile cu 2 linguri zahar + sare. Se freaca galbenusurile 2 linguri  zahar. Se amesteca compozitia, omogenizand-o usor, iar la final faina+praful de copt. Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la cuptor 20-30 minute.









 
 CREMA:
1 strugure+capsuni dintr-un compot/fructe de padure
250 gr mascarpone
500 gr branzica de vaci dulce
50 gr. zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta vanilie (fiola)
dulceata de visine/cirese
200 gr frisca lichida +1 lingura zahar pudra

MOD DE PREPARARE:
Se bate branzica de vaci cu mascarpone, zaharul si cu zaharul vanilat.  Dupa ce s-a racorit blatul, il incadram iar in forma de tort si intindem crema de branza si se lasa 1/2 ora la frigider. Apoi se pun deasupra boabe de strugure si celelalte fructe.
Separat intr-o craticioara, punem jumatate de borcanel de dulceata visine cu o ceasca apa si lasam putin pe foc ca sa se dizolve dulceata si sa formeze un sirop. Il lasam 2-3 minute apoi il turnam peste intreaga suprafata a tortului , apoi bagam iar  la rece pana pregatim frisca cu o lingura de zahar cu care ornam tortul si lasam la frigider cel putin 2 ore.








 Sa aveti pofta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu